Stagiair communicatie


Wat je gaat doen?

Als je stage loopt bij het communicatieteam van de Hoge Raad zet je je elke dag in voor een rechtvaardige samenleving en een onafhankelijke, betrouwbare rechtspraakorganisatie.

Als stagiair draag je als teamlid bij aan het werk van de communicatieafdeling. Je gaat je bezighouden met zowel interne als externe communicatie. Je helpt het team niet alleen bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden, maar denkt ook mee over de manier waarop. Je schrijft interne nieuwsberichten en je maakt posts voor sociale media. Je helpt ook andere afdelingen binnen de organisatie, bijvoorbeeld met het voorbereiden van studentenbezoeken, informatiebijeenkomsten en interne evenementen. En er is ruimte voor jouw eigen wens om je te ontwikkelen: waar wil jij graag goed in worden?

Deze stage is wat voor jou als je praktijkervaring en kennis wil opdoen in een klein communicatieteam en je verder wil ontwikkelen binnen een unieke (juridische) overheidsorganisatie.

Wat bieden we?

  • Een goede leerplek om praktijkervaring op te doen met communicatie binnen een juridische overheidsorganisatie.
  • Ervaring in een instituut met maatschappelijk grote waarde en in de praktijk een verrassend informele organisatie, met leuke collega’s.
  • 3 of 4 dagen per week (24-32 uur), 12-22 weken. In overleg.
  • Een stagevergoeding van € 599,20 per maand bij indien 32 uur per week wordt stage gelopen. Goede stagebegeleiding zodat je jezelf kunt ontwikkelen.

Wie ben jij?

  • Je bent HBO-student.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
  • Je hebt affiniteit met rechtspraak of kan die ontwikkelen. Je bent nieuwsgierig en kan zelfstandig en in een team werken.
  • Je hebt ervaring met het maken van sociale media-posts en het schrijven van teksten.
  • Je wil graag opgedane kennis en ervaring op het gebied van interne en externe communicatie in praktijk brengen en je verder ontwikkelen op dat gebied.
  • Je vindt het leuk om te helpen met de voorbereiding en uitvoering van interne evenementen.

De Hoge Raad vindt goed werkgeverschap belangrijk en is een organisatie waar iedereen welkom is.  Twijfel je of de stage wat voor jou is? Mail of bel gerust om je vragen te stellen.

Interesse?

Voor meer informatie over de stage, mail naar Jan Willem Jurg (j.jurg@hogeraad.nl), 0612172937. Kom je bij ons stage lopen, dan vragen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Die krijg je als je geen strafblad hebt of andere strafbare feiten hebt gepleegd die relevant zijn voor het uitvoeren van de functie. De VOG hoef je niet aan te vragen vóór je solliciteert en de kosten krijg je vergoed.

Team Communicatie

Het communicatieteam van de Hoge Raad bestaat uit een woordvoerder, een strategisch communicatieadviseur, een communicatieadviseur en een coördinator evenementen. Het team draagt zorg voor de ontwikkeling van het interne en externe communicatiebeleid, en adviseert de Hoge Raad (de organisatie bestaat uit raad, parket en de directie Bedrijfsvoering). Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de externe communicatie zoals de publieks- en persvoorlichting.

Over de Hoge Raad der Nederlanden

De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste rechter in Nederland, op het gebied van civiel recht, strafrecht en belastingrecht. De Hoge Raad heeft een belangrijke maatschappelijke rol. De Hoge Raad beoordeelt of de rechter in vorige instantie het recht goed heeft uitgelegd en toegepast (de Hoge Raad is dus cassatierechter). De Hoge Raad draagt bij aan de rechtseenheid, de rechtsvorming en de rechtsbescherming. De Hoge Raad der Nederlanden is één organisatie en bestaat uit drie onderdelen: de raad, het parket (leden van het parket geven de raad onafhankelijke juridische adviezen) en de directie Bedrijfsvoering. De medewerkers van de directie Bedrijfsvoering zijn verantwoordelijk voor een goede inrichting van de organisatie en ondersteunen de leden van raad en parket.