Pers en media


Bij uitspraken en conclusies waarvoor mediabelangstelling bestaat en bij uitspraken en conclusies waarvan de communicatieafdeling inschat dat de samenleving hierin geïnteresseerd is, publiceert de Hoge Raad een nieuwsbericht en/of een tweet. Een nieuwsbericht richt zich zowel op de pers als op het algemene publiek.

Een link naar het nieuwsbericht wordt getwitterd. Soms blijft een bericht achterwege en wordt volstaan met een tweet die direct linkt naar de uitspraak of conclusie.

Een nieuwsbericht is een grove samenvatting van een uitspraak of een conclusie. De afdeling communicatie stelt een nieuwsbericht op waarbij een persraadsheer of persadvocaat-generaal meekijkt. Formeel is de griffier van de Hoge Raad verantwoordelijk voor het persbeleid.

Op de pagina 'agenda mediagevoelige zaken' staat een weekagenda met zaken waarin een nieuwsbericht en/of een tweet kan worden verwacht. De weekagenda wordt op de vrijdag geactualiseerd en bevat de mediagevoelige zaken waarin de week erop uitspraak wordt gedaan of waarin een conclusie wordt genomen.

De woordvoerder beantwoordt vragen van de media. Een persraadsheer of persadvocaat-generaal is beschikbaar om de audiovisuele media te woord te staan.

Bijwonen van zittingen en mediabeleid

De rolzittingen zijn openbaar toegankelijk. Er gelden wel regels voor het bijwonen van en maken van opnamen tijdens (rol)zittingen.

Weekagenda mediagevoelige uitspraken en conclusies

Een overzicht van zaken (uitspraken en conclusies) waarin een nieuwsbericht en/of een tweet kan worden verwacht.

Nieuwsberichten

Pers en voorlichting

Thea Tjeerdema

Thea Tjeerdema

woordvoerder/communicatieadviseur

Pers en voorlichting

070 - 361 1262
06 – 15 03 25 07

voorlichting@hogeraad.nl
Twitter@hogeraad