Nieuwsberichten en tweets

1 april 2020

Bij uitspraken van de Hoge Raad en conclusies van de advocaat-generaal (AG) in zaken waarvoor mediabelangstelling bestaat of waarvan de communicatieafdeling inschat de samenleving hierin geïnteresseerd is, publiceert de Hoge Raad op de website een nieuwsbericht. Dit nieuwsbericht richt zich zowel op het algemene publiek als op de pers. Een link naar het nieuwsbericht wordt getwitterd. Soms blijft een nieuwsbericht achterwege en wordt volstaan met een (attenderings)tweet die direct linkt naar de uitspraak of conclusies.

Op de website staat een pers(week)agenda met zaken waarin een nieuwsbericht en/of tweet kan worden verwacht. Dit overzicht is nooit helemaal compleet; er kunnen dus nieuwsberichten/tweets zijn bij uitspraken die niet in dit overzicht staan.

Een nieuwsbericht is een samenvatting van een uitspraak of een conclusie. De woordvoerder stelt een nieuwsbericht op waarbij een persraadsheer/-AG meeleest. Formeel is de griffier van de Hoge Raad verantwoordelijk voor het persbeleid.

De woordvoerder beantwoordt doorgaans vragen van de pers. De persraadsheer/-AG is beschikbaar voor het geven van quotes aan of het meewerken aan interviews van audiovisuele media.

Een overzicht van de nieuwsberichten van de Hoge Raad en het parket bij de Hoge Raad vindt u hier.


Persvoorlichting

Bent u journalist en heeft u een vraag? Of bent u op zoek naar meer informatie over de Hoge Raad, het parket bij de Hoge Raad, een uitspraak of een conclusie (advies)? Of heeft u een interviewverzoek? Neem dan contact op met de persvoorlichter.

Thea Tjeerdema

Mr. Thea Tjeerdema
070 - 3611262
06 - 15032507

Bent u geen journalist, maar heeft u wel een algemene, niet zaaksgerelateerde, vraag? Neem dan contact op via

Pers(week)agenda

Bekijk hier een selectie van mediagevoelige uitspraken van de Hoge Raad en conclusies van de advocaat-generaal van deze week.