Als je hart bij hoofdzaken ligt


De Hoge Raad der Nederlanden fungeert in onze rechtspraak als hoeder van het recht. Bij ons draag je bij aan de ontwikkeling en handhaving van een rechtvaardig en evenwichtig rechtssysteem. Daarbij gaat het altijd om hoofdzaken, niet om bijzaken. Dus, als je hart bij hoofdzaken ligt, dan is werken bij de Hoge Raad wat voor jou.

Werken bij de Hoge Raad is uitdagend. Je werkt op het snijvlak van wetenschap en praktijk met een grote maatschappelijke bijdrage. Vandaar dat je bij ons alle ruimte krijgt voor diepgravend onderzoek en totale focus op de casus.

Als medewerker van het wetenschappelijk bureau doe je voorbereidend onderzoek, zoals het analyseren van dossiers, het verzamelen van relevante literatuur en jurisprudentie, en schrijf je concepten voor conclusies en arresten. Dat doe je in nauwe samenwerking met de allerbesten in hun vakgebied en in een zeer plezierige werksfeer waarin iedereen zich thuis voelt.

Je hebt de mogelijkheid om zowel in de breedte als in de diepte te groeien, waardoor het echt een functie met diepgang is en een goede opstap naar toekomstige functies.

We vragen veel, je leert veel, maar we hechten ook aan een goede werk-privé-balans.


Vragen & contact

Heb je vragen over werken bij de Hoge Raad? Neem contact op met Cholidah Murad (recruiter) via , of tel. +31 6 15829474