Stagemogelijkheden


Student-stagiair bij het wetenschappelijk bureau

Ben je een masterstudent fiscaal recht, fiscale economie of strafrecht?

Lijkt het jou wat om drie tot vier maanden kennis en ervaring op te doen, door te helpen met wetenschappelijk onderzoek en mee te schrijven aan concept-conclusies? De Hoge Raad biedt een beperkt aantal unieke stageplekken aan bij het wetenschappelijk bureau, bij de sectoren strafrecht en fiscaal recht.

De stagiair(e) krijgt de kans om in nauwe samenwerking met en onder begeleiding van leden van het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad rechtstreeks voor één van de advocaten-generaal te werken. De werkzaamheden bestaan onder andere uit (het adviseren bij) de selectie van zaken voor conclusie, het schrijven van concept-conclusies, het uitvoeren van het daarvoor benodigde wetenschappelijke onderzoek en het deelnemen aan het vakinhoudelijk overleg.

De stageperiode beslaat minimaal drie en maximaal vier maanden. Van de stagiair wordt verwacht dat hij of zij vier of vijf dagen per week beschikbaar is, ten tijde van de stage nog als student staat ingeschreven en in staat is om de werkzaamheden (in elk geval deels) op de Hoge Raad, Korte Voorhout 8 te Den Haag, te verrichten. Zij krijgen een contract en staan in dienstbetrekking bij de Hoge Raad. Reiskosten (per openbaar vervoer) worden vergoed; bovendien wordt bij een fulltime stage (40 uur per week) momenteel een beloning van €749 per maand betaald.

Ben je geïnteresseerd in een stage? Neem contact op met . In de sollicitatieprocedure wordt gevraagd om een CV, cijferlijst en mogelijk een aanbevelingsbrief van een hoogleraar in het rechtsgebied.

Juridische/ administratieve ondersteuning

Volg je de opleiding MBO Juridisch Administratief Dienstverlener?

Misschien is een stage bij de administratieve ondersteuning bij de Hoge Raad wat voor jou! Op deze unieke plek kun je je kennis in praktijk brengen, jezelf ontwikkelen en nieuwe ervaringen opdoen. Er zijn mogelijkheden om stage te lopen bij de afdeling Documentaire informatie voorziening (DIV) en op de griffie, als je MBO Juridisch Administratief Dienstverlener studeert. Volg je de opleiding HBO rechten, dan zijn er mogelijkheden om op de griffie stage te lopen en tevens enkele taken van de Administratief Juridisch medewerkers te vervullen. Het is niet mogelijk om een onderzoeksstage te doen, maar wel een meeloopstage.

Reiskosten (per openbaar vervoer) worden vergoed; bovendien wordt bij een fulltime stage (40 uur per week) momenteel een beloning van €749 per maand betaald.

Heb je interesse en ben je benieuwd naar mogelijkheden? Stel je vraag vooral, via vacature@hogeraad.nl

Bedrijfsvoering

Ook binnen de bedrijfsvoering van de Hoge Raad zijn er stageplekken. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens mee willen draaien op een professionele IT-afdeling of in het communicatieteam van een overheidsorganisatie? Als stagiair krijg je de kans om op deze unieke plek praktijkervaring en kennis op te doen.

Ben je geïnteresseerd in een stage? Neem contact op met vacatures@hogeraad.nl of hou de vacaturepagina in de gaten voor stagevacatures.

'Mijn tijd bij de Hoge Raad der Nederlanden is snel voorbijgevlogen. De Hoge Raad heeft mij de kans geboden om me verder te ontwikkelen tijdens een oriëntatiestage. De organisatie heeft een informele sfeer en de communicatieafdeling heeft mij met open armen verwelkomd. Ik heb me met veel aspecten van het communicatievak beziggehouden. Bijvoorbeeld met teksten schrijven en redigeren, het in kaart brengen van een doelgroep, het meedenken met communicatiestrategieën en het beheren van platformen. Ik heb een gezellige en leerzame periode achter de rug!'

Jeffrey (voormalig stagiair Communicatie)