5 juni: In gesprek bij de Hoge Raad. Wat betekent de rechtsstaat voor jou?

7 mei 2024

Op 5 juni opent de Hoge Raad zijn deuren voor een ontmoeting tussen burgers van Nederland en mensen die werkzaam zijn in de rechtspraak, de wetgevende macht of de uitvoerende macht. Van 10.30 uur tot 12.30 uur, Korte Voorhout 8, Den Haag

Dit jaar spreken we met elkaar over de vraag: wat kan de rechtsstaat voor de burger betekenen?

Dineke de Groot, president van de Hoge Raad, zal het symposium openen waarna drie sprekers dit onderwerp zullen behandelen. Tof Thissen, oud-algemeen directeur van UWV WERK en nu voorzitter van de oudercommissie Kindertoeslagen, bespreekt het perspectief van de hulpzoekende burger en wat de overheid kan doen. Will Tiemeijer schreef mee aan het onderzoek ‘Grip’ van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, over de vraag hoe de burger grip kan krijgen op zijn leven. Landsadvocaat Reimer Veldhuis adviseert de staat in juridische kwesties en vertegenwoordigt de staat in procedures. Hij neemt deel aan het panelgesprek.

Na de verhalen gaan we met elkaar in gesprek. Edwin Bleichrodt, procureur-generaal bij de Hoge Raad, sluit de bijeenkomst af.

Het symposium is toegankelijk voor iedereen: ambtenaren, leraren, leerlingen, wetgevingsjuristen, medewerkers van uitvoeringsorganisaties, rechters en advocaten.

Legitimatie bij binnenkomst is verplicht, vergeet daarom niet uw paspoort/ID-bewijs mee te nemen.

U kunt zich hier aanmelden.