3 juni Open Dag en Week van de Rechtsstaat

26 mei 2023

Op 3 juni is de Open Dag van de Hoge Raad, van 10:00 - 17:00 uur, als onderdeel van Rondje Rechtsstaat. Met Rondje Rechtsstaat wordt de eerste Week van de Rechtsstaat, die begint op 28 mei, afgesloten.

Week van de Rechtsstaat

Dit jaar wordt de eerste Week van de Rechtsstaat georganiseerd. Van 30 mei tot en met 3 juni worden lezingen en bijeenkomsten georganiseerd voor rijksambtenaren, rechters en wetenschappers/promovendi.

Op 1 juni vindt van 10:00 - 12:45 het symposium Rechtsstaat & wijkrechtspraak plaats bij de Hoge Raad. Sprekers zijn Femke Halsema (Burgemeester Amsterdam), Anita Vegter (senior rechter Rechtbank Amsterdam), Eddy Bauw (Hoogleraar Privaatrecht en Rechtspleging Universiteit Utrecht), Bert Marseille (Hoogleraar Bestuurskunde Rijksuniversiteit Groningen) en Dineke de Groot (President van de Hoge Raad). Lees hier meer over het symposium en inschrijvingsmogelijkheden.

Bekijk hier het volledige programma en de inschrijvingsmogelijkheden.

Open Dag


Zaterdag 3 juni openen diverse instellingen hun deuren om meer over hun functie en de democratische rechtsstaat te vertellen. Loop Rondje Rechtsstaat en kom langs bij de Academie voor Wetgeving, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer, de Hoge Raad, het Kabinet van de Koning, het Nationaal Archief, de Raad voor de Rechtspraak, de Autoriteit Persoonsgegevens, het Schadefonds Geweldsmisdrijven en Koninkrijksrelaties en de Raad van State!

4

De rechtsstaat van verschillende kanten belicht