Paul Frielink nieuwe plaatsvervangend Advocaat-Generaal

12 oktober 2020

Paul Frielink is voorgedragen om met ingang van 1 november 2020 voor de duur van een jaar werkzaam te zijn als plaatsvervangend Advocaat-Generaal in de strafsectie.

Hij gaat zich tijdens zijn detachering met name bezighouden met onderzoek in het kader van de toezichthoudende taak van de Procureur-Generaal bij de Hoge Raad ten opzichte van het Openbaar Ministerie (art. 122 Wet RO).

Paul Frielink (1960) is senior-raadsheer in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch, heeft een academische achtergrond, maar ook ruime ervaring in de rechtspraak en in het Openbaar Ministerie.

Zijn loopbaan in het kort:

Paul Frielink is van 1990 tot 2013 werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie, bekleedde diverse wetenschappelijke functies, waaronder de functie van bijzonder hoogleraar Openbaar Ministerie aan de Universiteit Maastricht en hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Hij is sinds 2013 raadsheer - vanaf 1 januari 2019 senior raadsheer - in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch, met een leidinggevende rol in de strafsector. Daarbij heeft hij een reeks van publicaties op zijn naam.