Livestream en online receptieboek afscheid Maarten Feteris

26 oktober 2020

Per 1 november 2020 neemt Maarten Feteris afscheid als president van de Hoge Raad. In de traditie van de Hoge Raad vindt het afscheid van een president plaats in een ‘plechtige buitengewone terechtzitting’. Deze zitting is op donderdag 29 oktober om 15.00 uur. In verband met de corona maatregelen dit jaar in aangepaste vorm en online te volgen.

In verband met de maatregelen kan er slechts een beperkt aantal personen bij de zitting aanwezig zijn. Zij zijn een geringe vertegenwoordiging van leden van de Hoge Raad en van het parket bij de Hoge Raad, enkele vertegenwoordigers van de drie staatsmachten en enkele persoonlijk genodigden.

Om toch een groot aantal personen de mogelijkheid te bieden deze zitting mee te maken, is de zitting via een livestream te volgen. Een bijzonder moment, want niet eerder was een ‘plechtige buitengewone terechtzitting’ voor iedereen te volgen.

Donderdag 29 oktober, kort voor het tijdstip van aanvang, is de livestream op de homepage van www.hogeraad.nl te vinden.

Online receptieboek

Op de homepage van de Hoge Raad website staat met ingang van vandaag een online receptieboek waar een persoonlijke boodschap voor Maarten Feteris kan worden achtergelaten.

Ga naar het receptieboek