Ontwikkeling van nieuwe bepalingen in procesreglement over digitaal procederen bij belastingkamer Hoge Raad

23 januari 2020

Bij de belastingkamer van de Hoge Raad treedt naar verwachting dit voorjaar digitaal procederen in werking. Hiervoor is een nieuwe paragraaf in het procesreglement van de Hoge Raad ontwikkeld. Die paragraaf bevat nieuwe bepalingen over digitaal procederen. Ook zijn er bepalingen in opgenomen die de bestaande wijze van procederen bij de belastingkamer beschrijven.


Belastingzaken kunnen iedereen aangaan. In de aanloop naar de inwerkingtreding zal de nodige informatie beschikbaar komen over digitaal procederen bij de belastingkamer van de Hoge Raad. Nu wordt alvast de mogelijkheid geboden om via de website een kijkje te nemen in de nieuwe bepalingen over digitaal procederen bij de belastingkamer van de Hoge Raad. Het is tot en met 10 februari 2020 mogelijk om erop te reageren bij het projectteam Digitale Toegang tot Cassatie. Het e-mailadres is vermeld in de inleiding bij de tekst.

Reacties kunnen door de Hoge Raad worden gebruikt om de nieuwe bepalingen nogmaals kritisch te bekijken voordat ze door de Hoge Raad worden vastgesteld. Ook kan de Hoge Raad reacties benutten bij het geven van voorlichting en informatie aan gebruikers over digitaal procederen in belastingzaken bij de Hoge Raad.